Odgovorno igranje: zakaj je tako pomembno

38

Obstaja že več spletnih stavnic in igralnic, ki sprejemajo igralce iz skoraj vseh držav. V deželah, ki diha skozi šport in ima rada igre na srečo, je bilo stavnicam zelo enostavno pritegniti vse večjo publiko, saj jih prebivalstvo zlahka sprejme.

Kljub tako veliki izbiri in vsej izpostavljenosti, ki jo je dosegel svet stav, je ena najpomembnejših tem odgovorno igranje in čustveni nadzor.

Tako imenovano “odgovorno igranje” je pomembna dejavnost v svetu stav, katere namen je senzibilizirati igralce pred odvisnostmi. Pomaga varno, odgovorno in brez težav staviti, tako da bi bile stave le še en način zabave. Neposredno je odgovorno igranje povezano s čustvenim nadzorom, ki lahko pomeni razliko med uspešnim igralcem in poslovnim neuspehom.

Odgovorno igranje: kako deluje

Odgovorno igranje iger je dejavnost, ki poskuša ozavestiti vse igralce, da igrajo brez kompromisov, ne razvijajo zasvojenosti, ki vplivajo na njihovo vsakdanje življenje.

Na ta način skušajo spletne stavnice, kot je Woo Casino, ozaveščati svoje stranke. Na svoji strani prikazujejo nasvete za igralce. Stavnice in spletne igralnice prav tako izvajajo to isto dejavnost, vsaka celo sprejme svojo lastno prakso odgovornega igranja.

Poleg ozaveščanja ima marsikatera igralnica na tem področju zaposlene asistente specialiste, ki se po potrebi pogovarjajo z igralci. Ta asistenčni center vodi in preprečuje neželene situacije s tega področja. Sprejemajo se tudi drugi ključni ukrepi, kot je prepoved igranja iger mladoletnim osebam s postopki preverjanja identitete.

Vsa ta praksa je namenjena boju proti hazardiranju, ki je bolezen, ki lahko sproži motnje, odvisnosti, postane neobvladljiva in ogrozi življenje.

Zato je odgovorno igranje temeljnega pomena v svetu stav. Podjetja se trudijo ozaveščati z različnimi aktivnostmi, vendar mora biti igralec sam ozaveščen, saj bo varen le, če je sam odgovoren.

Čustveni nadzor je ključnega pomena pri igrah na srečo

Poleg odgovornega igranja je pri športnih stavah bistven nadzor nad čustvi. Le na ta način se bo igralec lahko resnično zabaval, ne da bi pri tem povzročal težave sebi, pa tudi povečal možnosti za zmago.

Pri nadzoru čustev je potrebno strogo upoštevati določene ukrepe. Prvi je povezan z vrednotami. Nikoli ne uporabljajte denarja z računov drugih za igre na srečo. Znesek, vložen v igre, bi moral biti nekaj, česar res ne smete izgubiti. Stave niso zajamčene, zato s stavo lahko uspete ali ne.

Umsko delo je potrebno tudi ob porazu. Ko izgubiš stavo, je povsem naravno razmišljati, da bi vložek kmalu povrnili. To je ena glavnih napak igralcev, saj se v teh trenutkih radi spozabijo na prvo pravilo in vložijo dodatna, nenačrtovana sredstva.

Stave torej obravnavajte kot dolgoročno naložbo in strategijo, ki jo obdržite tudi na slab dan, brez sprememb. Če je smola, si vzemite nekaj dni, da se osvežite, preučite igro ali nove tehnike in šele po veliko znanja in analiz stavite ponovno.

Sponzorirana objava.

Oceni šalo!