Ali v igralnici poslušate glasbo?

35

Glasba ima edinstveno moč vplivanja, tako fizičnega kot čustvenega. Obstaja veliko študij, ki potrjujejo, kako lahko glasba vpliva na nevrološke procese.

Glasba in zvočni učinki lahko spremenijo in vplivajo na naše dojemanje realnosti, vplivajo na naše običajno vedenje in vplivajo na našo psihologijo.

Glasba lahko izboljša naše razpoloženje. Poslušanje pesmi, ki nam je všeč, lahko spremeni naše razpoloženje na bolje ali slabše, odvisno od glasbe.

Poslušamo hitre skladbe, da sledimo med vadbo. Otrokom pred spanjem pojejo nežne melodije in uspavanke. Nekateri ljudje radi poslušajo rock balade iz osemdesetih, da se spopadejo s strtim srcem.

V skoraj vseh spletnih igralnih avtomatih v Italiji, kot je Bizzo Casino, lahko uživate v zvočnih učinkih in si iskreno odgovorite na vprašanje, ali glasba res olajša vašo igralno izkušnjo ali ne.

Zdaj pa poskusimo razumeti, kako lahko glasba vpliva na igralnico, ne glede na to, ali je res pomembna ali le dodaten učinek.

V ozadju se vedno nekaj igra

Močnega vpliva, ki ga ima glasba na naše razpoloženje, ne bi smeli tako zlahka zavreči. Vpliv glasbe na človeško psiho zagotovo ni ostal neopažen s strani tržnikov, poslovnih vodij, načrtovalcev dogodkov in menedžerjev igralnic. Glasba v ozadju ima pomembno vlogo pri vplivanju na vedenje potrošnikov, da porabimo veliko več, kot se zavedamo.

Ne glede na to, ali sledite za mizo za blackjack v igralnici, čakate v čakalnici zdravniške ordinacije, ste na poti do blagajne v trgovini z živili ali se peljete z dvigalom v naslednje nadstropje, obstaja velika verjetnost, da boste v ozadju slišali glasbo. Ali takrat, ko igrate igralne avtomate na spletu. Prepričani smo, da ste opazili, da je v vsaki igri, ki jo igrate, vedno neka glasba.

Raziskave so pokazale, da različne vrste glasbe, predvajane v določenih okoljih, vplivajo na vedenje. To nas lahko spodbudi k hitrejšemu gibanju, povzroči, da porabimo več denarja, nas spodbudi, da ostanemo dlje, in celo spremeni naše dojemanje o tem, koliko časa preživimo v vrsti.

Učinki glasbe v igralnicah

Glasbene kompozicije so pomembno psihološko orodje, ki se uporablja v vseh igralnicah, spletnih in nespletnih. Uporablja se predvsem za ustvarjanje določene atmosfere ali vzdrževanje vzdušja igralnice. Glavna naloga glasbe je, da se stranke med igralno izkušnjo počutijo čim bolj sproščene in udobne, da lahko več časa preživijo ob igranju svojih najljubših igralniških iger.

Več časa kot oseba porabi za uživanje v igralnici, večja je verjetnost, da bo porabila več denarja. Glasba, ki se predvaja v igralnicah, lahko dvigne hazardersko vedenje v podivjano blaznost ali zaziba stranke v pomirjujoč občutek ugodja, zaradi katerega popolnoma pozabijo na čas. Prav tako se ne uporablja le v tradicionalnih  igralnicah; veliko pozornosti so pritegnili tudi zvočni posnetki, ki spremljajo spletne igralniške igre in se zelo učinkovito uporabljajo, na primer v različnih igralnih avtomatih ali namiznih igrah.

Ko glasba igra počasi

Igralnice so lahko hrupna in glasna mesta. Obstajajo utripajoče luči, zvonci in sirene, ki se oglasijo, ko igralni avtomat zadene glavni dobitek. Veliko je tudi navdušenih igralcev, ki kričijo od navdušenja, ko gledajo žogico, ki se vrti na kolesu rulete. Slišali boste veselo petje in obvezno vztrajanje nekaterih pijanih igralcev na srečo. To je napad na čute in je včasih lahko nekoliko kaotičen, tudi za najbolj izkušenega igralca. Da bi to preprečili in ublažili norijo, igralnice predvajajo nežno, počasno glasbo, ki vas spravi v sproščeno stanje. Psihologija za tem je, da ko se stranke počutijo udobno in sproščeno, ostanejo dlje v igralnici. Več ko igrate in več časa kot preživite v igralnici, večja je verjetnost, da bo hiša zmagala. Neka študija je pokazala, da so igralci, ki so poslušali počasno glasbo, pokazali večjo vztrajnost pri igri. Za stave so si vzeli čas in stavili več kot običajno.

Hiter ritem in hitra glasba

V igralnicah je prostor tudi za veselo in noro glasbo. Izboljšajo igranje z ustvarjanjem vznemirljivega okolja, polnega zmagovalne energije in slavnostnih zvokov. Nedavna študija je pokazala, da je poslušanje glasbe pospešilo dinamiko igralcev, kockanje se je okrepilo in stave so bile hitrejše.

Zdaj veste, kako igralnice uporabljajo glasbo za ustvarjanje določenega razpoloženja. Zakaj torej ne bi preizkusili teorije in videli, kaj različne vrste glasbe naredijo vašemu slogu igranja?

Kako torej igralnice uporabljajo glasbo v praksi?

Kot smo že povedali, ni skrivnost, da je glasba odličen način vplivanja na ljudi. Kot smo videli, ga je igralnica zelo uspešno uporabljala za lastne namene. S predvajanjem umirjene glasbe v počasnem tempu igralnica prisili igralce, da se osredotočijo, medtem ko energična, hitra glasba poskrbi, da človeški možgani delujejo hitreje, čeprav manj premišljeno. Glasba s hitrim tempom spodbuja igralce k večjim stavam.

Sponzorirana objava.

Oceni šalo!